Sfânta Liturghie arhierească cu sfințirea Prestolului în satul Musaitu, raionul Taraclia

Noutăți și evenimente |23 Noiembrie 2017


Joi, 23 noiembrie, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu sfințirea Prestolului în satul Musaitu, raionul Taraclia.

În dimineață zilei, Preasfințitul Anatolie a poposit în satul Musaitu, unde a fost întâmpinat cu fiască smerenie de către Protopopul circumscripției administrativ teritoriale autonome Găgăuze, Prot. Mitr. Petru Cheleş, precum și de numeroși credincioși.

În continuare, Preasfințitul Părinte Anatolie a sfințit Prestolul bisericii cu hramul în cinstea Sfinților Arhangheli și Voievozi, Mihail și Gavriil”.

Mai apoi, Vlădica Anatolie a înălțat rugăciuni dimpreună cu clerul și credincioșii în timpul Sfintei Liturghii, pentru bunăsatea poporului bine-credincios și prosperarea țării.

În timpul serviciului divin Episcopul locului l-a decorat pe părintele-paroh Evghenii Arturschii cu două distincții bisericești: bedernița și camilavca.

La fel, a fost decorat și Prot. Mitr. Serghei Boieşu, paroh al Bisericii Sf. Mare Mucenic Dumitru din satul Burlăceni, raionul Cahul, cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Rugăciunea Domnească – Tatăl Nostru.