Sfântul Ierarh Nicolae cinstit în mijlocul credincioşilor din Taraclia

Noutăți și evenimente |19 Decembrie 2016


În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, Preasfinţitul Episcop Anatolie a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la parohia „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Taraclia.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre viața Sfântului Nicolae, marele făcător de minuni.

„Sfântul Nicolae, ajutătorul cel grabnic și mijlocitorul cel prea ales către Dumnezeu, s-a născut în cetatea Patara, din părinții Teofan și Nona, oameni creștini cu stare materială bună. După plecarea părinților săi la Domnul, a început să chivernisească du­hov­nicește averea moștenită. Nu și-a cheltuit averea în dezmierdările lumii, ci ajutându-i pe cei în necazuri și nevoi. Nu a trecut niciodată pe lângă un orfan sau pe lângă o văduvă să nu îi mângâie. Dar, din porunca împăratului Liciniu, Sfântul Ierarh Nicolae a fost întemnițat, stând închis până după anul 313 (când Sfântul Constantin cel Mare a dat libertate creștinismului), fiind astfel eliberat și putând sluji din nou la Sfântul Altar. Chiar dacă în temniță nu a putut sluji Dumnezeiasca Liturghie, totuși a putut săvârși o altfel de liturghie, și anume «liturghia rugăciunii», rugându-se neîncetat lui Dumnezeu pentru păstoriții săi”, a spus Episcopul de Cahul şi Comrat.

La final, părintele paroh a mulțumit Preasfinţitului Anatolie pentru bucuria adusă comunității parohiale de a fi împreună cu ei în această măreaţă zi.

Mai jos vă propunem să vizualizaţi o galerie foto de la acest eveniment.