Sfântul Mare Mucenic Dimitrie cistit în s.Tătărăști r-nul Cahul

Noutăți și evenimente |08 Noiembrie 2017


Astăzi, 8 noiembrie 2017, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a fost sărbătorit în mod deosebit la biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din s.Tătărăști r-nul Cahul.

Această zi a fost una cu totul specială și pentru credincioșii parohiei, care au fost prezenți în număr mare la Sfânta Liturghie, deoarece astăzi se sărbătorește ocrotitorul Bisericii lor și localității.

În evlavia poporului nostru, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie este cinstit ca fiind un apărător, un vindecător de boli și un ajutător în vreme de necaz, de încercare și de suferință. Sfântul este grabnic ajutător tuturor celor care doresc să fie buni ostaşi ai lui Hristos.

Sfînta și Dumnezeasca Liturghie a fost săvîrșită de către parohul Bisericii „ Sfîntul Mare Mucenic Dimitrie” din satul Tătărăști Prot. Constantin Agache; Secretarul Eparhial, Protopop de Cahul Prot. Mitr. Mihail Mungiu și un sobor de preoți.

La final a urmat tradiționalul înconjor al Bisericii și un Te-Deum de mulţumire, apoi toţi cei prezenţi au luat parte la o agapă de sărbătoare oferită cu multă dragoste de către creştinii satului Tătărăști.