Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron – Hramul Sfintei Mănăstiri Ciuflea din Chișinău

Noutăți și evenimente |01 Martie 2020


În Duminica lăsatului sec de brânză (a izgonirii lui Adam din Rai), premergătoare Postului Mare, de ziua hramului Sfintei Mănăstiri Ciuflea – Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica istorică a acestui așezământ monahal.

La slujba festivă a participat și Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir ,PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea și un impunător sobor de preoți și diaconi.

La serviciul divin a participat Preşedintele Republicii Moldova, Excelența Sa Dl Igor Dodon, Ministrul Apărării, Dl Victor Gaiciuc și Ministrul Afacerilor Interne, Dl Pavel Voicu, care s-a rugat alături de popor, trăind din plin bucuria sărbătorii.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul Mănăstirii Ciuflea, dirijat de presbitera Olga Gheţiu.

Evenimentul s-a încheiat în curtea așezământului monahal cu oficierea slujbei de pomenire pentru slujitorii şi ctitorii trecuţi la Domnul, urmată de o agapă creştinească, la care au fost invitaţi toţi credincioşii prezenţi.