Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului nostru Iisus Hristos, cinstit la Catedrala Episcopală din Comrat

Noutăți și evenimente |11 Septembrie 2015


În ziua în care Biserica Ortodoxă pomeneşte tăierea capului Sf. Prooroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Mântuitorului, Prea Sfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, înconjurat de un sobor preoțesc, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din Comrat, prilej cu care, sfântul locaș s-a dovedit a fi neîncăpător pentru numeroșii enoriași veniți să participe la slujbă.

În întreaga lume ortodoxă, inclusiv în țara noastră, Sf. Ioan Botezătorul se bucură de o deosebită cinstire printre creștini, ca mărturie stând şi răspândirea mare a acestui nume printre credincioșii drept-slăvitori.

Cu acest prilej, Vlădica Anatolie în predica de astăzi a și menționat că fiecare dintre credincioşi trebuie să ştie că are în Înaintemergătorul Domnului un mare mijlocitor în faţa Dreptului Judecător, căruia trebuie să ne rugăm cu multă dragoste şi încredere.