Sfânta Liturghie în Duminica a V-a după Pogorârea Duhului Sfânt, la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Noutăți și evenimente |12 Iulie 2020


 În Duminica a V-a după Cincizecime, zi ce a coincis cu prăznuirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală din Cahul.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfințitul Anatolie, a vorbit celor prezenți, despre semnificația sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel și a evidențiat mai multe aspecte ale activității lor misionare.

„Sfânta noastră Biserică prăznuieştre astăzi pomenirea Sfinţilor şi întru tot lăudaţilor Apostoli Petru şi Pavel, amândoi chemaţi de Mântuitorul Hristos să vestească aceeaşi Evanghelie a iubirii milostive şi a mântuirii lumii. Mai mult decât atât au pecetluit această lucrare cu sângele lor vărsat martiric pentru Hristos și pentru Biserica Sa”

Urmînd minunata pildă a mai-marilor Apostoli , să mergem prin viață, continuînd slujirea lor în măsura puterilor și posibilității noastre, înțelegînd că persoana care s-a botezat în numele Tatălui și Fiului și Sfîntului Duh, deja prin acest fapt este chemată la slujirea apostolească, ca trăind viața aceasta creștinește să o dobîndim și pe cealaltă.