Sfinții împărați Constantin și Elena, cinstiți în parohia din satul Beștemac

Noutăți și evenimente |03 Iunie 2019


Sfînta Liturghie în ziua pomenirii Sf. împărați Constantin și Elena, a fost oficiată de către Preasfințitul Anatolie Episcop de Cahul și Comrat, împreună cu el a coliturghisit secretarul Eparhiei Prot. mit. Mihail Mungiu.

În cuvântul predicatorial Prreasfințitul Anatolie a amintit celor prezenți despre viața virtuoasă a Sfinților Împărați Constantin și Elena, ce sunt numiți în calendarul creștin ortodox „întocmai cu Apostolii”.

Mare este sărbătoarea de astăzi, căci astăzi cinstim pe cel dintâi şi cel mai mare împărat creştin, pe Sfântul Constantin şi mama sa, Elena, cei „întocmai cu Apostolii”. Ei sunt apostolii creştinismului din secolul IV. Prin ei a dobândit libertate Biserica întemeiată de Hristos, propovăduită de Sfinţii Apostoli şi apărată cu jertfă, cu suferinţă şi cu sânge de mulţimea martirilor.

Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena sunt model pentru creștinii de astăzi. Acești sfinți pe care îi avem în calendar și le purtăm numele, avem îndatorirea ca să le urmăm și viața. Să nu fie numai numele, ci și faptele.