Sfințire de Pristol în s. Sagaidac, r. Cimișlia

Noutăți și evenimente |06 Iunie 2015


În data de 06.06.15, PS Episcop Anatolie a oficiat slujba de sfințire a Prestolului și Dumnezeiasca Liturghie în parohia Sf. Ierarh Nicolae din s. Sagaidac, r. Cimișlia.

Alături de Arhiereu au coliturghisit mai mulți slujitori printre care preotul paroh Iurie Hamei, precum și Protopopul raionului Cimișlia părintele Nicolae Goreanu.

Îndată după citirea Evangheliei, Vlădica Anatolie a rostit un cuvânt de învățătură despre iertare și dragoste față de aproapele, predică care în mod deosebit i-a marcat pe credincioșii prezenți la Sf. Liturghie.

După oficierea Sfintei Liturghii, a urmat un Te-Deum, după care Vlădica Anatolie a decorat mai mulți slujitori și ctitori cu medalii și diplome arhierești. Astfel, cu Medalia Episcopală Sf. Mare Mucenic Gheorghe a fost decorat ctitorulul principal dl. Țurcanu Vasile.

Notă: Satul Sagaidac este o localitate în administrarea or. Cimişlia. Conform recensământului din anul 2004 populația este de 2 453 locuitori. Distanța directă până în or. Cimişlia este de 15 km. Distanța directă pâna în or. Chişinău este de 34 km.