Sfințirea clopotelor în satul Alexanderfeld, raionul Cahul

Noutăți și evenimente |10 Iunie 2016


Astăzi cînd toată plinătatea bisericii sărbătorește „Înălțarea Domnului” în satul Alexandrfeld, r-nul. Cahul,  au fost sfințite setul de clopote cumpărate de frații Șerban pentru Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” în construcție din această localitate.

La acest eveniment au fost prezenți Secretarul Episcopiei de Cahul și Comrat protoiereul Mihail Mungiu, protopopul circumscripției Cahul protoiereu Teodor Tîrsîna și Denis Latîșev, director la A.O. Clopotarul.

În cadrul festivității, s-a organizat și o prezentare a dangătelor de clopote, de către Denis Latîșev.

În rugăciunile din ,,Canonul pentru binecuvantarea clopotelor”, găsim scris: ,,Toți cei care pot auzi glasul lor în zi și în noapte, să se împărtășească de sfințenia sfinților.” Trasul clopotelor este o practică străveche a Bisericii Ortodoxe, prin aceasta urmărindu-se atît chemarea credincioșilor la slujbele dumnezeiesti, cît si exprimarea bucuriei triumfătoare a Bisericii și a slujbelor sale dumnezeiești.

Clopotele au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri, atît pentru a anunța bucuria și rugaciunea, cît și necazul și primejdia.