Slujire arhierească de hramul bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din Basarabeasca

Uncategorized |22 Mai 2015


În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, Preasfinţitul Episcop Anatolie a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la parohia „Sf. Irh. Nicolae” din Basarabeasca. Aici Preasfinţia Sa a fost întâmpinat de către preotul-paroh Dumitru Murasov, precum şi de numeroşi credincioşi, veniţi pentru a participa la serviciul divin praznical.

Cuprinși de bucuria alesului eveniment, enoriașii s-au rugat alături de Arhiereu și preoți, cu smerenie și speranță, cerând ajutorul Sfântului Ierarh Nicolae în fața Dumnezeului celui Iubitor de oameni.

În continuare, după Rugăciunea amvonului, a urmat Te-Deum, după care au înconjurat biserica cu citirea din Sfânta Evanghelie, iar mai apoi, Preasfinţitul Episcop Anatolie i-a felicitat pe toţi cei prezenţi cu prilejul frumoasei sărbători a hramului, îndemânându-i să se bucure din tot sufletul de noua şi frumoasa biserică din Basarabeasca ce îşi are uşile deschise pentru tot sufletul dornic de mângâiere duhovnicească şi să păstreze cu sfinţenie această comoară pentru urmaşii urmaşilor lor.

La rândul său, părintele paroh a mulţumit Episcopului pentru cinstea făcută clerului şi poporului din localitate prin bunăvoinţa de a săvârşi un serviciu divin în ziua cinstirii Sfântului Ierarh Nicolae.

La final, ctitorii şi binefăcătorii sfântului locaş au primit în semn de recunoștință diplome arhierești.