Slujire arhierească în imagini, s. Valeni, r-nul Cahul

Noutăți și evenimente |26 Decembrie 2016


Preasfințitul ANATOLIE, Episcop de Cahul și Comrat, la data de 25 decembrie 2016, în ziua pomenirii Sfîntului Ierarh Spiridon al Trimitundei, a efectuat o vizită pastorală în Parohia Văleni din Protopopiatul Cahul.

Cu acest prilej, Presfinția  Sa a săvârșit Slujba de târnosire a noii bisericii cu hramul „ Sfîntul Ierarh Spiridon al Trimitundei”, care a a fost zidită cu suportul Primarului localității, prin purtarea de grijă a preotului paroh Ioan Vidmichi și cu sprijinul  a numeroși credincioși din parohie și alţi ctitori.

După sfințire Presfințitul Episcop Anatolie a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, condus de Prot. Mitr. Mihail Mungiu, Secretarul Episcopiei de Cahul și Comrat și Prot.Mitr. Teodor Tîrsîna, Protopopul circumscripției Cahul.

După slujbă, Chiriarhul în semn de prețuire și apreciere pentru eforturile depuse în lucrarea de construcție și înfrumusețarea a sfântului locaș a decorat cu Diplome Arhierești și distincții bisericești pe cei care u contribuit în mod deosebit la această lucrare.