Slujire arhierească în ziua pomenirii Sf. M. Mc. Gheorghe, la Mănăstirea Sf. M. Mc. Dumitru din Ceadâr-Lunga

Noutăți și evenimente |06 Mai 2019


Luni, 6 mai, în ziua pomenirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la Mănăstirea Sf. M. Mc. Dumitru din Ceadâr-Lunga.

Alături de Episcopul de Cahul și Comrat, au înălțat rugăciuni: ÎPS Iustinian, Arhiepiscop de Elista și Kalmykia, PS Episcop Dionisie și  un sobor preoțesc din cadrul Eparhiei de Sud.

La slujba praznicală au fost prezenți și numeroși credincioși, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale, ce s-au rugat împreună cu arhierii și slujitorii sfântului lăcaș, cerând de la Mântuitorul Hristos pace, liniște și ocrotire cerească.

În evlavia poporului nostru, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este cinstit ca fiind un apărător, un vindecător de boli și un ajutător în vreme de necaz, de încercare și de suferință. Sfântul este grabnic ajutător tuturor celor care doresc să fie buni ostaşi ai lui Hristos.

În cuvântul predicatorial, Episcopul Anatolie a îndemnat creştinii să lupte pentru credinţă, avându-l drept exemplu pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. De asemenea, Preasfinția Sa a vorbit despre personalitatea Sfântului arătând, că marele mucenic pe care Biserica Ortodoxă îl cinsteşte astăzi a primit o educaţie aleasă şi a fost un om vrednic, cu multe virtuţi morale deosebite pe care le-au inspirat mama sa şi credinţa în Hristos.