Slujire arhierească la 25 ani de la redeschiderea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din s. Borceag, r. Cahul

Noutăți și evenimente |24 Octombrie 2016


23.10.2016. În duminica a XVIII-a după Cincizecime, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în satul Borceag, raionul Cahul.

Prilej pentru sărbătoare a servit jubileul de 25 ani de la redeschiderea Bisericii cu hramul în cinstea Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

În cadrul Serviciului divin, părintele-paroh Prot. Ilie Prisacaru a fost decorat de către Ierarh cu dreptul de a purta cruce cu pietre scumpe. Iar preoteasa părintelui Ilie, presbitera Irina Prisăcaru a fost decorată cu medalia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, în semn de recunoștință pentru activitatea sârguincioasa spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldava.

După Sfânta Liturghie PS Episcop Anatolie dimpreună cu soborul preoțesc a săvârșit un Moleben și a înălțat rugăciuni către Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii localității, pentru sănătatea și bunăstarea localnicilor.

A urmat înconjurul bisericii cu citirea celor 4 Evanghelii, după care Arhiereul a venit cu un mesaj de felicitare adresat parohienilor din Borceag, cu ocazia aniversării jubileului de 25 ani de la redeschiderea Bisericii, totodată mulțumind părintelui paroh pentru dragostea jertfelincă pe care o manifestă în lucrarea sa misionară și pentru bunul mers a lucrurilor în parohia Borceag.
La ieșirea din Sf. Lăcaș, Vlădica Anatolie a fost asaltat de creștini dornici de a primi binecuvântarea arhierească, dând Slavă lui Dumnezeu pentru toate și mergând împăcați sufletește pe la casele lor.