Slujire Arhierească la mănăstirea „Icoana Maicii Domnului de la Iviron” din orașul Comrat

Noutăți și evenimente |19 Aprilie 2017


Bucură-te, Portăriță bună, care deschizi credincioșilor ușile Raiului!”

Slujire Arhierească la mănăstirea de călugărițe cu hramul „Icoana Maicii Domnului de la Iviron”, cu sediul, str. Fediko 20, mun. Comrat, UTA Gagauzia.

În a treia zi a Praznicului Învierii, monahiile și credincioșii de la mănăstirea cu hramul „Icoana Maicii Domnului de la Iviron” din orașul Comrat au primit cu bucurie în mijlocul lor pe Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, care a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul predicatorial, Chiriarhul Eparhiei a vorbit despre însemnătatea salutului pascal: ,,Hristos a Înviat!” Dar și despre însemnătatea mesajului imperativ: ,,Bucurați-vă” adresat de Iisus Hristos după Înviere, asociat cu întrebarea extrasă din Evanghelia de astăzi: ,,De ce sunteți triști?” pusă celor doi ucenici: Luca și Cleopa pe cale către Emaus.

La finalul Serviciului divin credincioșii au primit în dar din partea Preasfințitului Anatolie câte un exemplar din pastorala alcătuită în acest an pentru Praznicul Învierii.

Schitul „Icoana Maicii Domnului de la Iviron” a fost întemeiat cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, acum câțiva ani de către părintele schiarhimandrit Ioan (Peioglo), duhovnicul acestui sfânt așezământ.