Un îndemn adus creștinilor pentru a fi mai iubitori de aproapele

Noutăți și evenimente |11 Februarie 2016


Cu binecuvîntarea PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, la data de 18 fabruarie, deținuții penitenciarului Nr. 5 din orașul Cahul, au avut parte de un prînz cald cu bucate tradiționale pregătite în condiții de casă de creștinii din satul Gotești, raionul Cantemir, care sînt receptivi la cuvîntul de îndemn al preotului. Încercăm să includem în tradițiile noastre bune și grija față de cei de după gratii. Pentru că spune Hristos în Evanghelia Sa „…în temniță am fost și ați venit la Mine…”

Da, noi toți astăzi avem neajunsuri, sărăcia e mare, însă dacă este credință și  voință Dumnezeu dă putere, și cu niște lucruri mici se poate de făcut fapte mari. Activitățile ce țin de ajutorul la nevoie, durerea aproapelui este și durerea mea,  acestea unesc pe creștini. Gospodinele din localitatea noastră mobilizîndu-se au gătit acele bucate alese: sărmăluțe și cartofi cu carne, plăcinte, pîine, care la cuptor, care și cum au socotit că va fi mai gustos. Ele știu că mai fericit este cel ce dă decît cel ce primește, și că mai bine este a da decît a lua. Cînd au posibilitatea să facă un bine să nu întîrzie al face. Cu mare bucurie aduceau acele bucate, ca niște albinuțe încărcate, aflîndu-și menirea lor pe acest pămînt.

În toate acestea am observat că este important să  fie inițiativa, și restul Domnul prin mîina oamenilor buni face totul.

Doamne ajută și pe viitor.

A consemnat pr. Igor Ciobanu