Un zîmbet pentru cei mai triști ca noi

Noutăți și evenimente |17 Ianuarie 2016


Hristos ne învață pe toți fiii Lui să fie milostivi. Sfinții Părinți ne spun: „În măsura  în care ne pasă de durerea celuilalt, în măsura aceea ne mîntuim”. Cu binecuvîntarea P.S. Anatolie și cu ajutorul susținătorului bisericii noastre , cei care cu adevărat o duc foarte greu au avut parte de produse alimentare, celor țintuiți la pat li s-a plătit lumina, ceilor bolnavi  – medicamente, iar copiilor orfani – hăinuțe, și toate acestea în numele Domnului  și întru pomenirea părinților care l-a crescut.

Faptul făcut e o mică activitate din parohia  noastră nu e o trîmbițare s-au o laudă de sine, doar am dori să scoatem în evidență cradința creștinului care ne ajută să facem acest lucru, căci știm cu toții că sînt și în zilele noastre oameni asemănători bogatului nemilostiv.  Aceste cuvinte ar putea fi un imbold pentru dînșii de a se gîndi că toate acestea pămîntești sînt trecătoare, numai cele împărțite săracilor ne vor fi de folos „comoara cea din cer unde rugina n-o mănîncă și hoții n-o fură”.

Sfîntul Ioan Gură de Aur subliniază faptul că „Dacă faci bine semenilor tăi nu de ochii lumii ci de dragul lui Dumnezeu, atunci să nu încetezi a face bine orice ți-ar face oamenii ca să-ți fie mai mare răsplata; dar dacă după ce ai săvîrșit binele, vezi că ai fost bîrfit și încetezi de a mai face, arăți că săvîrșeai o virtute ca aceia nu de dragul lui Dumnezeu ci de dragul laudelor. Cel care dorește sincer să-L iubească pe Dumnezeu nu v-a căuta să vadă cum privesc ceilalți faptele sale, în timp acel care dorește să atragă laude sau cinstea din partea celorlalți, pierde asemănarea cu Dumnezeu care ne iubește dezinteresat.

Apa are însușirea să spele noroiul de pe trup, iar milostenia – să nimicească murdăriile sufletului.

Domnul să facă parte din acele daruri, iar susținătorul să trăiască și să mai facă asemenea fapte.

A semnat preotul Igor Ciobanu, satul Gotești, raionul Cantemir.