Vacanța – visul copiilor mult așteptat

Noutăți și evenimente |14 Noiembrie 2016


Frumoasă e copilăria și ar fi foare bine ca maturii să ocrotească splendoarea ei.

Cu binecuvîntarea PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, un grup de copii din gimnaziul „Vasile Pârvan”, s. Gotești, r. Cantemir, s-au bucurat din plin de acele zile libere pentru a admira acel colțișor de rai din țara noastră vizitînd ținuturile Orheiului Vechi și a mănăstirii Curchi.

Majoritatea copiilor, dar și însoțitorii lor, au fost pentru întîia oară pe acele locuri. Călătoria a avut loc datorită unor oameni de bună credință care jertfesc de fiecare dată pentru copii. Așa au fost educați să facă cît mai mult bine avînd nădejde că Dumnezeu le va primi a lor fapte. Pe parcursul călătoriei copiilor li s-au relatat despre istoria locurilor vizitate, despre dreapta credință, despre viața mănăstirească, despre ceea ce au creștinii a face.

Călătoria s-a desfășurat cu succes. Sperăm că în fila vieții acelor copilași să fi fost scris niște lucruri frumoase și memorabile pentru toată viața.

PS: Totodată în parohie cu ajutorul Bunului Dumnezeu au fost delegați oameni cu inimă mare, care au mers la 20 persoane țintuite la pat și socialmente vulnerabile achitând curentul electric și procurândt brigheți pentru foc.

Mare este Domnul nostru care poartă de grijă la toată făptura!

Pr. Igor Ciobanu