Vlădica Anatolie a liturghisit în s. Topala, r. Cimișlia

Uncategorized |17 Mai 2015


Sâmbătă 16 mai, Vlădica Anatolie a liturghisit în s. Topala, r. Cimișlia unde înconjurat de un sobor de preoți a oficiat slujba de sfințire a Prestolului bisericii cu hramul Sf. Cuv. Parascheva.

În cadrul Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, părintele paroh, Prot. Dumitru Martin, a fost decorat de către Episcop cu crucea cu pietre scumpe iar iereul Ioan Goreanu parohul bisericii cu hramul „Sf. Împ. Constantin și Elena” din s. Filipeni r. Leova, a fost ridicat în treapta de protoiereu.

Pentru slujbă vrednică și devotată Bisericii, mai mulți ctitori și binefăcători au fost decorați cu diplome arhierești.

După Liturghie s-a făcut înconjurul bisericii, iar mai apoi soborul preoţesc în frunte cu Vlădica Anatolie a săvârşit un Te-Deum de mulţumire.

La final, Preasfințitul Anatolie  s-a adresat cu un cuvânt de felicitare către adunarea binecredincioasă, menţionând meritele părintelui-paroh Prot. Dumitru Martin, în eforturile sale de consolidare a comunităţii ortodoxe din Topala. În acest context, Preasfinția Sa şi-a exprimat speranţa că şi în continuare, biserica din Topala va rămâne un centru spiritual de referinţă pentru educarea topălenilor în spiritul valorilor creştine tradiţionale.