Vlădica Anatolie a oficiat slujba sfințirii Prestolului la biserica din s. Ialpujeni, r. Cimișlia

Noutăți și evenimente |07 Februarie 2015


În data de 7.02.2015, Vlădica Anatolie a efectuat o vizită pastorală în s. Ialpujeni, r. Cimișlia, unde a fost săvârșită Sfânta Liturghie cu sfințirea Prestolului.

Alături de Episcop a coliturghisit protopopul raionului Cimișlia Prot. Nicolae Goreanu, precum și parohul bisericii din această localitate Prot. Alexei Teacă.

La Vohodul Mare, Vlădica Anatolie a înmânat următoarele decorații:

Părintele Alexei Teaca – parohul bisericii Sf. Irh.  Nicolae a fost decorat cu dreptul de a purta cruce de aur.
Părintele Mihail Balaban, parohul bisericii Sf. M. M. Gheorghe din Cimișlia, a fost ridicat în treapta de protoiereu.

La sfârșitul Liturghiei Preasfințitul Anatolie  a adresat un mesaj de felicitare preotului paroh, primarului și enoriașilor din Ialpujeni pentru realizările din ultima perioadă, care sunt o dovadă că comunitatea ortodoxă din această localitate este una vie și prosperă.

Primarul satului dl Ieremia Pașcanaen i-a fost oferită dimploma arhierească pentru buna colaborare realizată între Biserică și  școală.

Totodată Episcopul a înmânat dimplome arhierești ctitorilor bisericii din Ialpujeni, urându-le să sporească în lucrări frumoase spre binele Bisericii Ortodoxe.

La final a urmat o agapă frățească, oferită cu multă generozitate de gospodinele satului, care au pregătit cu multă dragoste bucate pentru toți cei prezenți.